Sadepäivän ruuduton vapaa-ajanvietto

Olet vapaalla ja mieli halajaa ulos luontoon. Sää ei kuitenkaan sitä syystä tai toisesta salli – ehkä ulkona sataa tai tuulee rankasti, pakkanen paukkuu ennätyslukemissa tai helle vie voimat. Haluaisit kuitenkin viettää palauttavan päivän ilman puhelimen, television tai tietokoneen ruudun tuijottamista. Mikä avuksi? Annamme tässä kirjoituksessa muutamia vinkkejä.

Ruoanlaitto ja leivonta ovat maukkaita tapoja viettää aikaa

Kun sää ei suosi ulkona, miksi et toisi lämpöä sisälle? Ota keittokirjat esille tai kaiva laatikosta esiin perheen reseptit herkullisiin ruokiin. Internetin käyttökään ei tässä kohden ole pahasta, kunhan et jää reseptejä etsiessäsi huomaamatta selaamaan sosiaalista mediaa! Jos leipominen on enemmän tyyliäsi, leivo kakkuja tai keksejä, jotka ilahduttavat kaikkien vatsoja.

Jos olet keittiössä kokematon, valitse yksinkertaisia ja helppoja reseptejä alkuun. Myöhemmin on mukava lähteä kokeilemaan jotakin haastavampaa ja etsiä uusia makuelämyksiä eri maiden keittiöistä. Ruoan valmistaminen on hauskaa puuhaa ja itse tehdyn aterian tai leipomuksen nauttiminen on vielä hauskempaa.

Pelata voi ilman ruutuakin

Erilaiset pelit – korttipelit, lautapelit, palapelit; nämä kaikki tarjoavat nautinnollista aikaa ystävien tai perheen kanssa. Olipa kyseessä Monopoly, ristiseiska tai jokin aivan muu, tarjolla on lukemattomia vaihtoehtoja, jotka tarjoavat tuntikausia hauskaa mukavasti sisätiloissa. On olemassa myös monia pelejä, joita voi pelata yksin. Esimerkiksi palapeleihin tai pasianssiin ei vaadita kaveria.

Lukeminen ja kirjoittaminen rentouttavat mieltä

Lukeminen on yksi parhaista tavoista viettää aikaa ilman näyttöjä. Uppoudu hyvään kirjaan siemaillen teetä tai kahvia ikkunan ääressä tai sohvan nurkassa. Jos kirjoittaminen on enemmän sinun juttusi, aloita päiväkirjan kirjoittaminen tai kehittele omia tarinoitasi. Myös esimerkiksi leikekirjan kokoaminen on hauska, viime aikoina unholaan jäänyt harrastus, jonka parissa aika kuluu mukavasti ja omaa mielikuvitusta pääsee hyödyntämään rajoituksetta.

Liikunta onnistuu myös sisätiloissa

Harjoittelu ei aina tarkoita salilla juoksemista! Luo sisäharjoittelurutiini vaikkapa jooga-asennoilla, venytysharjoituksilla tai lihaskuntotreeneillä saadaksesi hyvän olon. Voit jopa osallistua harjoitustunneille suoratoistoalustoilla, kuten YouTubessa, jos haluat jotain jäsennellympää kuin satunnaisia harjoituksia!

Taide ja käsityöt

Päästä luovuutesi valloilleen maalaamalla, piirtämällä tai vaikka kutomalla – mikä vain käsityöprojekti sinulla on mielessäsi! Tämä voi olla loistava tapa oppia uusia taitoja pitäen samalla hauskaa. Jonkin uuden luominen on myös tunnetusti mielenterveydelle hyväksi ja johonkin taideprojektiin keskittyminen sallii ajatusten levätä huolista ja stressinaiheista. Omin käsin tehdyt kortit, koristeet tai villasukat ovat myös aivan erityisellä tavalla ilahduttava lahjaidea.

Ota kaikki irti vapaa-ajastasi

Olosuhteiden pakosta sisätiloissa vietettyjen päivien ei tarvitse olla tylsiä. Ne voivat olla tuottavia ja palkitsevia päiviä täynnä aktiviteetteja, ilman tuntikausien ruudun tuijottamista. Näitä vinkkejä hyödyntämällä voit oppia uusia taitoja ja löytää yllättäviä kiinnostuksenkohteita. Rohkaisemmekin sinua kokeilemaan jotakin aivan uutta ensi kerran, kun huomaat ajan käyvän kotona pitkäksi.