Puulan luonnonkauniit retkikohteet

Puulan on loistava paikka tehdä erävaelluksia meloen. Naarajärveltä lähtee Puulaan 100 km mittainen melontareitti, joka päättyy Puulalle. Se on loistava ja näyttävä reitti melonnasta kiinnostuneille ja niille, jotka haluavat kuntoilua retkeillessä. Vielä kokeneemmille melojille on tarjolla 360 km mittainen reitti, joka saapuu Kälän kautta Suontee-järveltä Läntiselle Puulalle.

Melontavälineitä voi kysellä Mikkelin seudun, Hirvensalmen ja Kangasniemen kuntien verkkosivuilta. Jos haluaa kulkea jalan, Puulan suojelualueen lähettyviltä löytyy useita kunnan luontopolkuja. Puulassa ei ole merkittyjä reittejä, mutta alueetta voi tutkiskella itsekseen. Metsässä voi myös telttailla, mutta avotulen tekeminen on kiellettyä. Luonnonsuojelualueella saa yöpyä ja rantautumispaikoista osa on suunniteltu retkeilijöille yöpymiseen. Iso Repon, Uitonniemen ja Pälväniemen sekä Karhukallion rantautumispaikassa on telttapohjia yleiseen käyttöön. Puulan suojelualueen lähellä on laavuja Likoniemen, Uitonniemen ja Vattusaaren rantautumispaikoissa. Säkkisalon saarella on metsätyökämppä joka on vuokrattavissa vapaasti. Sinne mahtuu isompikin saattue. Tilavassa rantasaunassaon paljon tilaa saunojille.becharof_lake_and_trailer

Puula järven parhaat puolet näkee liikkuessa veneellä tai kanootilla järvellä saarten lomassa. Järvessä on yli 500 saarta, joista isoimpiin pääsee rantautumaan helposti, sillä rantaa on helppo lähestyä veneellä. Laajalahti on yksi suosittu retkikohde, jonka upea hiekkaranta käy uimiseen erinomaisesti. Laajalahden rantautumispaikka on Simpiänselän itälaidalla Iso Säkkisalo -saaren Otonniemessä. Myös Simpiänselän länsilaidalla sijaitsevassa Hirsisaaren rantautumispaikassa on hyvä hiekkaranta. Kaikissa rantautumispaikoissa on tulentekopaikka, missä voi tehdä nuotiolla retkiruokaa. Keittokatoskin löytyy Laajalahden rantautumispaikasta. Kaikissa rantautumispaikoissa löytyy myös kuivakäymälä jos vessahätä iskee. Jos retkeily kiinnostaa, mutta kokemuksesta on puutetta, voi liittyä opastusryhmään, jossa käydään kiertämässä alueen luonnossa eräilyammattilaisten mukana. Kun liikkuu Puulassa, tulee muistaa, että alueella on yksityismaitakin, joten siellä tulee liikkua kunnioittaen toisen maita. Puula on oiva paikka retkeillä, sillä alueen luonto on vertaansavailla. Harva järvialue on säilynyt luonnontilaisena, niin kuin Puulan luontoalue. Kun lähtee Puulaan retkeilemään, mukan kannattaa ottaa ruokaa, sillä alueella on paljon näkemistä, joten retkeilyssä saa koko päivän kulumaan. Jos haluaa olla pitempään, kannattaa ottaa teltta ja makuupussi mukaan ja olla rantautumispaikalla yön yli. Myös kiikarit ja kamera on syytä ottaa mukaan, jotta luonnosta saa enemmän irti.