Opi Paskahousu säännöt ja muut pelit valmiiksi retkeä varten

Oletko suuntaamassa retkelle Puula-kyyvedelle tai jonnekin muualle luontoon? Jos retki on yhtään pidempi, saatat kaivata jopa jotain tekemistä. Vaikka kyseessä olisi vaellus ja nukkuisit teltassa, voi olla hetkiä, jolloin kaipaat jotain tekemistä.

Yksi loistava esimerkki tästä on korttipelien pelaaminen. Se on siitä syystä sopiva idea, että siihen ei tarvita mitään muuta kuin perinteinen korttipakka. Tämä löytyy jo monilta valmiiksi kotoaan ja voit tietenkin tarvittaessa myös hankkia sen oikeastaan mistä vain. Sen lisäksi korttipelit tarjoavat hyvin paljon erilaisia mahdollisuuksia. Tämän ansiosta voit pelata hyvin monia eri pelejä hyvin helposti, ja viihdyttää itseäsi retkellä. Sen takia tämä artikkeli esittelee joitakin hyvin suosittuja pelejä, jotka voivat viihdyttää sinua.

Paskahousu on nimestään huolimatta hyvin viihdyttävä peli

Yksi hyvin suosituista peleistä on ehdottomasti paskahousu. Tämä peli on nimestään huolimatta aivan kaikenlaisille pelaajille sopiva peli. Se on tarpeeksi haastava tehdäkseen siitä hauskan version kaikille pelaajille. Silti se on myös tarpeeksi yksinkertainen nuoremmille pelaajille. Paskahousussa pelaajien tarkoitus on päästä eroon kädensä korteista. Heille jaetaan aluksi viisi eri korttia, mutta tämä käden korttien määrä voi kasvaa hyvinkin suureksi.

Pelissä asetetaan kortteja pöydälle. Kortin pitää aina olla vähintään yhtä suuri kuin edeltävä eli pöydällä oleva kortti. Jos pöydällä on esimerkiksi vitonen, sinun pitää asettaa vähintään vitonen sen päälle. Et voi kuitenkaan asettaa kuvakorttia, ennen kuin pinossa on kasi kortti päällimmäisenä.  Tämän jälkeen voit asettaa kuvakortin.

Pino voidaan kaataa joko kympillä tai ässällä. Pino kaatuu kympillä, jos päällimmäinen kortti on numero kortit. Se voidaan kaataa ässällä, jos päällimmäinen kortti on kuvakortti. Sen lisäksi voit kaataa pinon neljällä samalla kortilla. Kakkonen on myös erikoiskortti tässä pelissä. Se voidaan asettaa minkä vain kortin päälle, eikä sen päälle voi laittaa mitään muuta kuin toinen kakkonen.

Jos et voi asettaa mitään korttia, voit kokeilla onneasi. Tämä tapahtuu nostamalla kortti pakasta. Jos tämä kortti ei kuitenkaan sovi pinon päällimmäisen kortin päälle, joudut nostamaan koko pinon itsellesi. Sinun ei ole myöskään pakko kokeilla onneasi, vaan voit nostaa koko pinon käteesi halutessasi.

Ristiseiska sopii aivan kaikenlaisille pelaajille

Toinen hyvin viihdyttävä vaihtoehto, joka sopii monien pelaajien kanssa pelattavaksi on ristiseiska. Tämä peli sopii erityisen hyvin, jos sinulla on pelikumppaneina joko nuorempia tai yksinkertaisesti paljon pelaajia. Ristiseiskaan voi nimittäin osallistua kahdesta  kahdeksaan pelaajaa, ja se on varsin yksinkertainen peli. Pelaajien tulee vain päästä eroon kaikista kätensä korteista. Pelissä kaikki kortit jaetaan pelaajille.

Se pelaaja, jolla on ristiseiska kädessään aloittaa pelin. Hän asettaa tämän kortin pöydälle. Sen jälkeen peliä jatketaan myötäpäivään ja ne pelaajat, joilla on seiskoja asettavat aina yhden seiskan vuorollaan pöytään. Tämän jälkeen kortteja asetetaan pöydälle järjestyksessä. Ensimmäisenä jokaisesta maasta tulee asettaa sekä kutonen ja kasi. Vasta näiden jälkeen voidaan asettaa lisää kortteja.

Tällä tavalla voidaankin aiheuttaa kiusaa muille pelaajille. Voit nimittäin estää tiettyjen korttien pelaamisen yksinkertaisesti valitsemalla tiettyjen korttien pelaamisen ennen tiettyjä kortteja. Tällä tavalla voit varmistaa, että muut pelaajat eivät pääse pelaamaan kortteja haluamillaan tavoilla. Se pelaaja, joka pääsee ensimmäisenä eroon korteistaan voittaa pelin. Jos pelaaja ei voi asettaa mitään korttia, he saavat sakon, mikä riippuu aina siitä, mitä sovit muiden pelaajien kanssa.

Pasianssi tarkoittaa yksin pelattavia korttipelejä

Siinä tapauksessa, että olet itse retkellä, voit silti pelata joitakin viihdyttäviä korttipelejä. Voit nimittäin tietenkin pelata viihdyttäviä pasianssi pelejä. Näillä tarkoitetaan yksin pelattavia korttipelejä. Todellakin, kyseessä on pelien kategoria eli sillä ei tarkoiteta vain yhtä tiettyä korttipeliä.

Tietenkin kaikille tuttu Klondike pasianssi on hyvin viihdyttävä ja hauska vaihtoehto. Kuitenkin sen lisäksi Pasianssi pelien kategoriaan kuuluu vaihtoehdot kuten Vapaa Kenttä, Spider ja Pyramidi. Nämä pasianssi pelit eroavat toisistaan hieman sen mukaan, mikä on pelin tarkoitus. Tietenkin periaatteessa pelaajan pitää aina koota tai purkaa tiettyjä muodostelmia. Kuitenkin pelit voivat muuten erota toisistaan, mikä vaikuttaa myös siihen,  kuinka vaikeita eri vaihtoehdot ovat. Siten sinulle löytyy aina haastavia mahdollisuuksia, jos perinteinen Klondike tuntuu liian helpolta.