Näin varustaudut mukavaan retkipäivään Puulassa

Puula on erinomainen paikka vaeltamiseen.

Puulassa voi viettää mitä mahtavimman päivän raikkaassa ulkoilmassa, jossa voi nauttia raikkaasta ulkoilmasta.  Siellä voi viettää ikimuistoisen päivän, jonka aikana voi saada uskomattomia muistoja. Parhaaseen lopputulokseen pääsee hyvällä valmistautumisella, kun suunnittelee kaikki pienimmätkin yksityiskohdat etukäteen. Ota uutta inspiraatiota tästä listasta!

Varustaudu oikeilla jalkineilla

Oikeat jalkineet ovat ehdottomassa avainasemassa onnistuneeseen päivään. Puulan alueen maasto on ihanteellinen erävaellukseen, joten vaelluskengät toimivat erinomaisesti tällä alueella. Tämän asian takia on erittäin keskeistä, että huomioi vaihtelevan maaston mahdollisimman onnistunutta vaellusta. Esimerkiksi korkokengät ja sandaalit kannattaa jättää hyvällä omallatunnolla kotiin.

Jos vaelluskenkien takia tarvitsee lähteä kauppaan, on hyvä muistaa, että niissäkin on eroja. Esimerkiksi jalkineiden jäykkyyksissä on vaihtuvuutta, minkä takia asiaa kannattaa miettiä tarkasti.

Muista pakata sopivasti ruokaa mukaan

Pitkää päivää varten kannattaa ottaa erittäin paljon ruokaa mukaan, jotta energiataso pysyy tasaisena. Onkin erittäin olennaista, että ravinto on myös energiapitoisuudeltaan runsasta. Jos tarkoitus on mennä pidemmäksi aikaa kuin yhdeksi päiväksi, on hyvä laittaa reppuun esimerkiksi erilaista kuivamuonaa, joka säilyy hyvin kuumemmissakin lämpötiloissa. Neste on äärimmäisen tärkeää erityisesti kuumalla ilmalla, minkä takia kannattaa pakata hyvin mukaan nestettä. Erityisesti kesäaikaan voi iskeä nestehukka, jos ei pidä huolta tarpeeksi hyvin omasta juomisesta. Lopputulos voi olla pahimmassa tapauksessa esimerkiksi pyörtyminen.

Tutustu reittiin huolella etukäteen

Puulan alueen keskeinen yhdistäjä on Läsänkoski, joka yhdistää seudun järviä. Vesistön ympärillä voi katsoa upeita maisemia ja vaikkapa kalastusretki on erinomainen aktiviteetti päivän aikana. Metsiköissä on mitä upeampia luonnonmuodostelmia, joita voi ihailla. Ei siis mikään ihmekään, että aktiviteeteista voi tulla runsaudenpula! Esimerkiksi Häkkilän polku -nimeä kantava luontopolku onkin erinomainen pidemmällekin vaellukselle, sillä sen pituus on kaiken kaikkiaan noin 34 kilometriä. Matkan varrella on erämaja, jota voi halutessaan jopa vuokrata yöpaikaksi! Varaa siis huolella aikaa mukavaan päivään ja mieti kaikki olennaiset asiat etukäteen.