Luontoloman rahoittaminen treidaamalla

Jos olet joskus haaveillut reppureissusta Etelä-Amerikan halki tai patikoinnista pitkin Eurooppaa, tiedät, että tällainen seikkailu vaatii rahaa. Älykäs sijoittaminen on yksi vaihtoehto matkakassan kerryttämisen aloittamiseksi ja “once in a lifetime”-reissua odotellessa voi luonnosta nauttia myös edullisemmin. Tässä artikkelissa tutustumme siihen, miten voit sijoittaa vastuullisesti ja tuottavasti. Annamme myös vinkkejä pienen budjetin luontolomaan.

Tee kotiläksysi hyvin ennen kauppoja

Kun kyse on sijoituksista, on tärkeää varmistaa, että ne ovat sekä älykkäitä että tuottavia. Aloita tutkimalla eri yrityksiä ja niiden osakkeita. Tutustu talousuutisiin ja ajankohtaisiin tapahtumiin yritysmaailmassa; tämä auttaa sinua tekemään valistuneita päätöksiä siitä, mihin sijoitat rahasi. Jos esimerkiksi Bitcoin kiinnostaa, on Osta Bitcoineja -sivusto hyvä tiedon lähde: ostabitcoineja.com

Runsaan tutkimuksen tekeminen ennen sijoittamista on tärkeää myös siksi, että siten tiedät tarkalleen, miten rahojasi hoidetaan ja mihin ne menevät. Luontolomasta haaveileva on yleensä luonnon ystävä muutoinkin, joten sijoittaminen johonkin ympäristöstä vastuunsa kantavaan yhtiöön on fiksu ja looginen päätös.

Vastuullinen sijoittaminen

Sijoittamisessa olennaista on tietenkin vastuullisuus. Älä sekaannu mihinkään nopeaan rikastumiseen tähtääviin järjestelmiin tai suuririskisiin sijoituksiin – tämä voi lopulta maksaa sinulle enemmän kuin osasit odottaakaan. Keskity sen sijaan sijoituksiin, joilla on tasainen tuotto. Näitä ovat esimerkiksi osakkeet, joukkovelkakirjat ja sijoitusrahastot. Muista aina hajauttaa salkkuasi eli jakaa rahasi useisiin eri sijoituskohteisiin. Jos jokin sijoitus ei tuota hyvin, muut salkun osat voivat paikata tätä. Riski on tällöin merkittävästi pienempi.

Edullisia luontolomia tuottoja odotellessa

Kuten jo mainittua, nopeita tuottoja lupaaviin sijoituskohteisiin ei ole aina luottamista. Riittävän matkakassan kertymisessä saattaa siis hyvinkin mennä vuosia. Mutta meillä on hyviä uutisia: sinun ei tarvitse odottaa, että sijoituksesi alkavat tuottaa voittoa. Luontolomalle voi päästä myös pienemmällä budjetilla!

Monet ulkomaille haikailevat unohtavat sen, miten suuri ja luonnoltaan kaunis maa oma Suomemme on. Ottaisitko tavoitteeksesi vierailla kaikissa maamme kansallispuistoissa? Ulkomaillekin voi päästä edullisesti, jos ajankohdan suhteen pystyy olemaan joustava. Lennot ovat yleensä edullisempia keskellä viikkoa ja majoituksia saa lompakkoystävällisemmin loma-aikojen ulkopuolella. Pelkästään Pohjoismaissa ja Baltiassa on monia upeita luontokohteita eli kovin kauas ei tarvitse lähteä. Muu maailma voi vielä odottaa sitä, että sijoituksesi alkavat poikimaan tuottoa!