Kyyvedellä on kauniita retkikohteita

Jos mielii Keronvuoren aarnialueelle, sen läpi menee Häkkilän polku, joka noin 34 km pituinen. Reitillä maasto on vaihtelevaa ja osittain haastavaa. Häkkilän polkua on mahdollista taivaltaa myös osamatkan, jos ei koko kierrosta jaksa kävellä. Häkkilän erämajalta on hyvä aloittaa vaeltaminen, jos haluaa kulkea puolet lenkistä, sillä erämaja sijaisee puolessa välissä polkua. Se sijaitsee Saksanrannantie 5:ssa, ja sinne pääse autolla. Jos Häkkilän polulle aikoo Kyyvedeltä veneellä, kierroksen voi aloittaa Keronlahden taukopaikalta, mihin pääsee veneellä. Häkkilän polulle saa Haukivuoren palvelupisteestä ostettua karttoja. Matkalla on portaita ja köysiä, jotka helpottavat etenemistä haastavissa nousuissa ja laskuissa. Ohenvuorella on mm. portaita ja suositeltu kulkusuunta on Keronvuorta ylös ja Ohenvuorta pitkin alas. Reitti on merkitty keltaisella neliöllä. Reitinvarrella on monipuolista luontoa, näköalapaikkoja ja uimarantoja. Näköalapaikkoja on Ohenvuorella, Keronvuorella ja Ruunavuorella. Näistä Kyyveden luonnonkaunis alue pääsee etuuksiinsa. Polun varrella kuljetaan mm. aarnimetsässä polkuja pitkin, hiekkatiellä, suoalueen läpi pitkospuita pitkin, mäkiä portaita pitkin ja rantoja pitkin.lake-690731_960_720

Keronvuorella on keittokatos ja ruokailuun tarkoitetut kalusteet levähdystaukoa varten. Muita levähdyspaikkoja järven ympärillä ovat länsipuolella Valvesaari ja Tähtiniemi, luoteispuolella Tyltynniemi, Itäpuolella Iso-Repo ja Keronvuoren sekä Emäsalon saaren välissä Emäsalonniemi. Näistä kaikista löytyy kuivakäymälä. Keittokatos löytyy kaikista paitsi Tyltynniemestä, jossa sijaitsee myös venelaituri. Valvesaaren rantautumispaikassa on laavu ruuantekemiseen. Iso-Repon rantautumispaikassa voi käyttää sieltä löytyviä teltanpohjia yöpyessä. Kyyvedellä on useita venereittejä. Niistä huolta pitävät merenkulkulaitos. Paras paikka päästä Kyyvedellä vesille, on Haukivuoren kirkonkylästä.

Kyyveden rannassa, Haukivuoren kirkonkylässä sijaitsee Marjolahden loma, joka on A-oikeuksinen majatalo. Yöpymisen, ruokailun ja alkoholin nauttimisen lisäksi Marjolahden lomassa voi varata saunan käyttöön. Rannalta löytyy myös rantasauna. Vuoden ympäri on mahdollista tutustua Kyyveden kauniisiin järvimaisemiin ammattioppaan avulla. Majatalosta voi kysyä kalastuspakettia, jossa asiakas viedään kalaan esimerkiksi jigaamaan kuhaa. Kalastusvälineet kuuluvat hintaan ja samoin opastus. Kalastusreissun pituus on 5-8 tuntiin. Majatalolta voi myös kysyä kanoottia vuokraan, jolloin järvelle pääsee seikkailemaan itsenäisesti. Lisäksi majatalosta saa kelkan tai mönkijän vuokraan, jolloin Kyyveden maastoon pääsee ihastelemaan maisemia.